پنجشنبه ؛ 29 شهريور 1403
09 تير 1397 - 10:36
رهبر معظم انقلاب اسلامي با تاکید بر برخورد قوه قضائیه با مختل کنندگان امنیت اقتصادی:

فضای کسب و کار و زندگی مردم را امن کنید

حضرت آیت الله خامنه‌ای (مدظله العالی) در دیدار با رئیس و مسئولان دستگاه قضایی کشور فرمودند: در قوه قضاییه باید قضات کوشا، صادق و قانع، به مردم معرفی شوند تا این سبک کار ترویج شود و از طرف دیگر باید افراد متخلف و خیانت کار اعم از قاضی و یا دیگر عوامل نیز به مردم معرفی شوند.
کد خبر : 1026

پایگاه رهنما :

حضرت آیت الله خامنه‌ای (مدظله العالی) در دیدار با رئیس و مسئولان دستگاه قضایی کشور فرمودند: در قوه قضاییه باید قضات کوشا، صادق و قانع، به مردم معرفی شوند تا این سبک کار ترویج شود و از طرف دیگر باید افراد متخلف و خیانت کار اعم از قاضی و یا دیگر عوامل نیز به مردم معرفی شوند.
حسینیه امام خمینی (ره) در هفته قوه قضائیه و در آستانه سالروز شهادت آیت الله بهشتی، روز چهارشنبه گذشته میزبان دیدار رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) با رئیس و مسئولان دستگاه قضایی کشور بود. در این دیدار ابتدا آیت الله آملی لاریجانی گزارشی از خدمات و فعالیت‌های این قوه در محور‌های مختلف بیان کرد و سپس رهبر انقلاب (مدظله العالی) به بیان نکات مدنظر خود پرداختند. لزوم اعتماد سازی برای مردم و پناه مردم بودن دستگاه قضایی، لزوم اطلاع رسانی و تبلیغ هنرمندانه در مورد عملکرد دستگاه قضایی و پرونده‌های مختلف و نیز تاکید بر حضور صریح دستگاه قضایی در مبارزه با مفاسد اقتصادی از نکاتی که ایشان در این سخنرانی به آن پرداختند. رهبر انقلاب اسلامی (مدظله العالی) در ابتدای سخنان خود، ضمن تبریک روز و هفته قوه قضاییه و همچنین تشکر از گزارش جامع و کامل آیتالله آملی لاریجانی درخصوص عملکرد این قوه، نامگذاری هفت‌های به نام دستگاه قضایی را در سالروز شهادت آیتالله بهشتی همانند بسیاری از مناسبت‌های تقویمی نظام اسلامی، شهادتبنیان و بر پایه فداکاری در راه خدا خواندند و گفتند: این موضوع، وظایف و انتظارات از قوه قضاییه را از یک مجموعه اداری صرف فراتر می‌برد و جهاد همهجانبه و ایثار و از خود گذشتگی برای رسیدن به اهداف عالی را سرلوحه این دستگاه قرار میدهد.
قوه قضائیه باید پناهگاه مردم باشد
حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی) با قدردانی از رئیس، مسئولان و بدنه قوه قضاییه، وظیفه این قوه را حاکمیتی و بسیار حساس دانستند و افزودند: اگر دستگاه قضایی در ادای وظایف خود یعنی «قضاوت، پایان دادن به اختلاف‌ها و نزاع‌ها و مجازات متخلفان از قانون» بهخوبی عمل کند، مردم از حاکمیت، خرسند و راضی خواهند بود و اگر وظایف، ناقص و بد انجام شوند، مردم از حاکمیت، ناخرسند خواهند شد. ایشان اجرای صحیح و قاطعانه وظایف دستگاه قضایی را در زندگی مردم دارای تأثیرات فراوان برشمردند و خاطرنشان کردند: همانگونه که بار‌ها تأکید شده، قوه قضاییه باید مظهر عدالت و پناهگاه ملت باشد و مردم اطمینان خاطر داشته باشند که هر جا با مظلمه یا تخلفی از قانون مواجه شدند، با مراجعه به دستگاه قضایی می‌توانند حق خود را با آسودگی خاطر بگیرند. رهبر انقلاب اسلامی (مدظله العالی)، ورود دستگاه قضایی در موضوعات مرتبط با حقوق عامه و مسائل زندگی روزمره مردم را از وظایف مهم این دستگاه دانستند و گفتند: باید در مردم این اطمینان بهوجود آید که در موارد مربوط به حقوق عامه، اگر به مراجع قضایی مراجعه کنند، حقوق آن‌ها احیا خواهد شد. حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی) همچنین لازمه تحول در دستگاه قضایی را تعیین شاخص‌های دقیق و زمانبندی دانستند و تأکید کردند: تحول، بهصورت تدریجی امکانپذیر نیست و باید، سریع و با شتاب مناسب باشد تا خود را نشان دهد.
قوه قضائیه نیازمند یک تیم قوی رسانه ای و هنرمند است
ایشان با اشاره به موضوع مهم افکار عمومی و لزوم جلب اعتماد مردم و ضعف قوه قضائیه در این بخش، افزودند: ما باید در مقابل دشمن و بدخواه و توطئهگر و تهمتزن با قاطعیت عمل کنیم، اما در مقابلِ مردم باید با تواضع و دلسوزی و محبت وارد شد و با آنان تفاهم کرد تا بتوان اعتماد افکار عمومی را جلب کرد. رهبر انقلاب اسلامی، جلب افکار عمومی و اعتمادسازی را از کار‌های اساسی همه دستگاه‌ها بهویژه دستگاه قضایی و ضابطان آن دانستند و گفتند: اعتمادسازی نیازمند دو رکن اصلی است، یکی کار عملی و دیگری تبلیغات. حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی) در خصوص ضرورت تبلیغات صحیح افزودند: امروز قوه قضاییه از جانب دشمنان خارجی و غافلین داخلی، آماج شدیدترین فشار‌های تبلیغی و رسانه‌ای است بهگون‌های که در این تبلیغات، یک قاتل بی رحم که چند جوان حافظ امنیت را به قتل رسانده و در یک فرآیند قانونی و منصفانه چند ماهه به جرم وی رسیدگی و محکوم شده است، مظلوم جلوه داده می‌شود و قوه قضاییهی دلسوز و پیگیر حقوق مظلومین، ظالم و متجاوز معرفی میشود. کار تبلیغی مؤثر در دستگاه قضایی و مقابله با چنین عملیات رسانه‌ای سنگین، نیازمند یک تیم قوی رسانه‌ای و هنرمند است. رهبر انقلاب اسلامی (مدظله العالی) با تأکید بر اینکه تبلیغات و کار رسانه‌ای باید بهگون‌های باشد که به دل مخاطب بنشیند و نه آنکه فقط به گوش وی رسانده شود، افزودند: باید با شیوه‌های حرفه‌ای و هنری، و به صورت مستمر، طراحی‌های مختلف انجام گیرد و حقایق و واقعیات باورپذیر و محسوس به افکار عمومی ارائه شود.
حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی) خاطرنشان کردند: امروز در دنیا با پروپاگاندا و شیوه‌های پیچیده تبلیغاتی، سیاه را سفید و باطلِ مطلق را حق جلوه می‌دهند، اما متأسفانه بسیاری از دستگاه‌های ما کار‌های رسانه‌ای دقیق و هنرمندانه و موضوع جلب اعتماد عمومی را دستکم گرفته اند.
قضات کوشا و قضات متخلف به مردم معرفی شوند
ایشان در ادامه به لزوم استفاده از شیوه‌های مختلف و مناسب جهت رسیدگی به شکایات مردم در دادسرا‌ها و مراجع قضایی اشاره کردند و گفتند: در قوه قضاییه باید قضات کوشا، صادق و قانع، به مردم معرفی شوند تا این سبک کار ترویج شود و از طرف دیگر باید افراد متخلف و خیانت کار اعم از قاضی و یا دیگر عوامل نیز به مردم معرفی شوند. رهبر انقلاب اسلامی (مدظله العالی) بر لزوم استمرار اصلاح درونی دستگاه قضایی تأکید کردند و افزودند: هر پرونده مهمی که در قوه قضاییه، به حکم عادلانه منجر می‌شود، در واقع یک صدقه جاریه و یک عمل خیر است و باید به صورت صحیح به اطلاع مردم برسد.
واضح و صریح برای مبارزه با مفسدان اقتصادی ورود کنید
رهبر انقلاب اسلامی (مدظله العالی) در بخش دیگری از سخنانشان نقش دستگاه قضا را در مبارزه با مفاسد اقتصادی مهم خواندند و خاطرنشان کردند: در مدیریت مسئله اساسی کشور یعنی اقتصاد، قوه مجریه نقش اول را دارد، اما قوای مقننه و قضاییه نیز مؤثر و نقش آفرینند. ایشان ایجاد امنیت در فضای اقتصادی را از جمله وظایف دستگاه قضا برشمردند و افزودند: فضای کسب و کار و زندگی و معیشت مردم باید امن باشد و دستگاه قضا باید با مختل کنندگان امنیت اقتصادی برخورد کند. حضرت آیت الله خامنه ای مبارزه قاطع و صریح با مفاسد و مفسدان اقتصادی را از دیگر وظایف مهم قوه قضاییه خواندند و افزودند: باید واضح و مؤثر در این مقوله ورود کنید و فعال باشید. ایشان با انتقاد از سخنانی که مستقیم یا غیرمستقیم تصور فساد فراگیر در همه دستگاه‌ها را به افکار عمومی القا می‌کنند، افزودند: در برخی «دستگاه‌های حاکمیتی، مردمی و محیط کسب و کار»، فساد وجود دارد، اما «فساد عمومی» واقعیت نیست و نباید این تلقی غلط را در اذهان عمومی به وجود آورد. رهبر انقلاب اسلامی (مدظله العالی)، اقناع افکار عمومی را در برخورد دستگاه قضا با مصادیق فساد اقتصادی ضروری خواندند و تأکید کردند: وقتی مفسدی را محاکمه و مجازات کردید، روشن و مستدل و هنرمندانه برای مردم تبیین کنید تا مردم صحت عملکرد شما را احساس کنند و تهدیدات به فرصت تبدیل شود.
در حقوق بشر، جمهوری اسلامی در برابر غربی‌ها مطالبه گر است
همکاری با دولت در حل مشکلات اقتصادی دیگر توصیه ایشان به مسئولان دستگاه قضا بود. حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی) همچنین با ابراز خرسندی از فعالیت‌های قوه قضاییه برای احقاق حقوق ملت ایران در مقابل زورگویی‌های دشمنان و نیز مقابله با مدعیان حقوق بشرگفتند: در مقوله حقوق بشر جمهوری اسلامی در مقابل مدعیان جنایتکار غربی، طلبکار و مطالبه گر است. ایشان با اشاره به فجایع حقوق بشری آمریکا در مناطق مختلف جهان و نیز جنایات فرانسوی‌ها و انگلیسی‌ها در قاره افریقا و شبه قاره هند در دهه‌های گذشته خاطرنشان کردند: در همین سال‌ها نیز عملکرد غربی‌ها در حمایت از داعش و در سوریه، میانمار و مناطق دیگر نشان دهنده دروغ‌های مکرر مدعیان وقیح حمایت از حقوق بشر است.

ارسال نظرات